SMK Seri Kembangan

Majlis Penyerahan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM 100 Tahun 2013

P1390770-P20

Bantuan Khas Persekolahan adalah satu program yang dilancarkan oleh kerajaan sejak tahun 2012. Bantuan tersebut diberikan untuk mengurangkan beban ibu bapa dan penjaga. Setiap pelajar sekolah rendah dan menengah yang merupakan warganegara Malaysia akan menerima RM 100 secara tunai.

Pada 17 Januari, Majlis Penyerahan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM 100 tahun 2013 telah diadakan di Dewan PIBG SMK Seri Kembangan dari pukul 4.30 hingga 6.30 petang. Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh En. Tay Keng Lee, PPN, Pengetua SMK Seri Kembangan diikuti oleh ucapan yang disampaikan oleh Dato’ Liew Yuen Keong, DSSA, SMS, Penyelaras DUN Seri Kembangan. Acara diteruskan dengan persembahan Gendang 24 Musim Satu Malaysia dan persembahan Diabolo yang begitu menarik perhatian para hadirin. Selepas itu, upacara penyerahan wang telah dijalankan, para pelajar dari kelas yang terpilih diiringi oleh ibu bapa untuk mendapatkan wang bantuan masing-masing di Dewan PIBG manakala pelajar lain telah diberikan wang di kelas masing-masing. Mereka juga diberikan ‘Goody Bag’ sebagai satu kenangan.

Penyerahan wang RM100 diteruskan pada 18 Januari bagi pelajar-pelajar lain di kelas masing-masing pada jam 8.05 hingga 8.40 (sesi pagi), 5.45 hingga 6.50 (sesi petang).